Soorten vrijwilligerswerk

In Heemstede zijn veel clubs, verenigingen en andere organisaties waar vrijwilligers onmisbaar zijn. Om u een idee te geven over de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk geven wij hier een aantal voorbeelden. Tijdens het aanmelden kunt u uw voorkeuren aangeven.

Weet u nog niet precies wat u zou willen doen, of wat er allemaal mogelijk is? Vindt u in het overzicht niet wat u zoekt? Bel of mail ons, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek en zoeken we samen iets dat bij u en uw agenda past.

Activiteiten vrijwilliger

U helpt bij een activiteit, bijvoorbeeld samen fietsen op de duofiets, assisteren bij schilderen, handwerken, koor of kerkdiensten in een zorgcentrum, rondleidingen geven in een museum, wandelingen of een excursieclub begeleiden, helpen bij een sporttraining/ beweegactiviteit, assisteren bij een knutselclub voor kinderen, filmavond of seizoensactiviteiten.
Meld je aan als activiteiten vrijwilliger
afbeelding bij Activiteiten vrijwilliger

Facilitaire vrijwilliger

Heel divers! Bijvoorbeeld vervoersvrijwilliger met eigen auto, klusjes bij de klussendienst, werken in natuurgebieden of bij moestuinprojecten, dierverzorging in asiel of kinderboerderij, helpen bij het bewonersrestaurant of als gastheer of -vrouw koffieschenken.
Meld je aan als facilitaire vrijwilliger
afbeelding bij Facilitaire vrijwilliger

Digitale/administratieve vrijwilliger

Voor diegene die handig is met computers en Heemstedenaren wil helpen op digitaal gebied. Bijvoorbeeld via Dienstverlening op Plein1, of bij een vereniging. Liever iets op gebied van administratie: hulp aan inwoners bij het invullen van formulieren, meewerken aan een nieuwsbrief of balie- en receptiewerk bij bijvoorbeeld een museum vlak bij Heemstede.
Meld je aan als digitale/administratieve vrijwilliger
afbeelding bij Digitale/administratieve vrijwilliger

Maatje vrijwilliger

Een steuntje in de rug! Als bezoekvrijwilliger een luisterend oor en gezelligheid bieden, iemand helpen met de Nederlandse taal, een alleenstaande ouder bijstaan bij de opvoeding van het kind, samen naar de markt/het tuincentrum/ eropuit, als Buurtgezin een familie ondersteunen, iemands netwerk helpen vergroten. Of als burenhulp iemand ‘uit de straat’ helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen of een wandelingetje door de buurt maken.
Meld je aan als maatje vrijwilliger
afbeelding bij Maatje vrijwilliger